Ga naar de inhoud

Kinderen wandelen 3500 euro bijeen

WereldWaterWandeling 2013 Hardenberg

172 kinderen van 5 scholen uit de gemeente Hardenberg hebben € 3500 bijeen gewandeld met de Wereld Water Wandeling 2013.

De kinderen uit de gemeente Hardenberg wandelden voor schoon water voor 5.000 mensen in Ethiopië. Met de sponsorgelden wordt een waterreservoir gebouwd voor een bergdorp met 200 gezinnen. De actie wordt ondersteund door Stichting Hardenberg 2015 die elk kind met € 10,- sponsorde.

172 kinderen uit groep 7 en 8 liepen mee van de scholen: Groen van Prinsterer uit Dedemsvaart, De Speng-El uit Ane, De Morgenster uit Hardenberg, De Wegwijzer uit Schuinesloot en De Regenboog uit Slagharen. De kinderen lopen 6 km omdat leeftijdsgenoten in Ethiopië soms 6 km of nog meer moeten lopen om water te halen.

De kinderen hier hadden daar zo hun eigen kijk op: “Hoe lang moeten we nog” was de vraag na 2 km. De tegenvraag of ze wel wisten dat kinderen in Afrika dit elke dag moeten doen kreeg als antwoord “Ja maar die kinderen hebben mooier uitzicht!”.

De wandeling is georganiseerd door Stichting Msele, in samenwerking met Stichting 2015 uit Hardenberg en Rotary Club Hardenberg. De kinderen hebben door het project de Molengoot in het Vechtpark naar Rheeze gelopen en weer terug naar Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg.