Ga naar de inhoud

Handpomp bij dovenschool Sri Lanka

index.1Msele helpt dove meisjes aan schoon water

Vechters voor Water, Stichting Msele, heeft € 500 gedoneerd om een waterpomp te financieren op een school voor dove meisjes in Sri Lanka. De pomp doet het inmiddels, de meiden hebben schoon drinkwater. Lees hieronder het verslag van de eigenaar van de dovenschool:

Afronding Handpomp Project Dr. Reijntjes School for the Deaf Sri Lanka.

De handpomp in de wasplaats van de dove meisjes was ongeveer een jaar buiten werking. De pomp had geen schuld, deze had vele jaren trouw het water uit de diepe put omhoog gepompt, maar was totaal versleten.
Eigenlijk waren er 2 pompen naast elkaar op 1 put, die allebei waren verroest.

De meisjes gebruikten inmiddels een kraan met waterslang, waarmee ze de watertank vulden om zich te wassen. Er was geen geld voor een nieuwe pomp!

Toen Matthijs Wubbolts en Esther Middel naar onze Dovenschool in Sri Lanka kwamen en vertelden dat ze een donatie bij zich hadden voor een “Water Project” dacht ik meteen aan de moeilijkheden in de meisjeswasplaats.

We moesten eerst op zoek naar iemand die nog handpompen verkoopt of repareert. Heel toevallig dat een kennis van mijn man een adres wist!

Deze aannemer woont 40 km bij ons vandaan, en hij kwam op ons verzoek vrij snel met 2 monteurs naar onze school. Ze begonnen meteen met de constructie van de pomp, waarbij ze ook wat oude delen gebruikten van de 2 oude pompen. Uiteindelijk boden ze aan om 2 handpompen te leveren voor hetzelfde bedrag omdat dit een School voor dove kinderen is.

Ze hebben lange dagen doorgewerkt, zelfs in de weekends om dit project zo snel mogelijk te kunnen afleveren.

Het eindresultaat is te zien op de gezichten van de meisjes! Ze zijn erg blij om weer goed functionerende pompen te hebben zodat ze zich dagelijks comfortabel kunnen wassen.”