Ga naar de inhoud

Reparatie Watertank & uitbreiding en renovatie sanitatie in Debre Markos (Ethiopië)

Dankzij een financiële bijdrage van Msele heeft de stichting Elf Gasha in Debre Markos in 2013 twee watertanks kunnen realiseren.  Een geweldige verbetering waardoor de moestuin besproeid kan worden en er ook voor de stallen water is. Vorig jaar is er echter ernstige schade aangebracht (regen/wind vallende takken) bij een van deze reservoirs. Hierdoor is er lekkage en is de leiding verzakt.
Er was geen budget om het vakkundig te laten repareren en ondanks dat er in de afgelopen maanden verschillende pogingen ondernomen zijn om de watertanker weer op te lappen blijft het behelpen.

Daarnaast is er nog een andere grote zorg bij Elf Gasha, namelijk de huidige staat van de douche- en toiletruimte. Een toenemend aantal zwerfkinderen en volwassenen weet de weg naar Elf Gasha te vinden. Cursisten uit de regio maken gebruik van de lessen, sportactiviteiten en andere faciliteiten die Elf Gasha biedt en maken daarbij tevens gebruik van de douche- en toiletruimte. De belangstelling is natuurlijk geweldig maar heeft ook een keerzijde, want deze ruimte wordt hierdoor (te) intensief gebruikt en is aan uitbreiding en renovatie toe.

Stichting Msele heeft een financiële bijdrage gedoneerd om de watertank te kunnen repareren & de uitbreiding en renovatie van de sanitatie mogelijk te maken.