Ga naar de inhoud

Lintje voor Elly van ’t Hul (april 2020)

Voor het vrijwilligerswerk dat Elly van ’t Hul heeft gedaan, heeft ze 24 april 2020 een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Voor stichting Msele heeft ze 15 jaar lang veel betekend. Ze heeft meerdere projecten uitgevoerd in Ethiopië. Deze onderscheiding is een mooie afronding van haar projecten.

Over Elly van ’t Hul

Elly (78 jaar) was lerares Frans op het voortgezet onderwijs in Coevorden. Na haar pensioen heeft ze jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in Ethiopië. Ze is een betrokken en kundige vrouw die zelf regie had op de projecten. Elly was verantwoordelijk voor het hele traject. Ze zorgde voor een projectidee, een projectplan, offertes en de uitvoering. Elly reisde regelmatig af naar Ethiopië voor de begeleiding van en het toezicht op de projecten. De kosten voor de reis en het verblijf betaalde ze zelf. De bijdrage van stichting Msele kwam voor 100% ten goede aan de projecten. Elly was samen met de plaatselijke bevolking voortdurend bezig met de verdere ontwikkeling van de regio. Ze zorgde voor betere sanitaire voorzieningen en ontwikkeling van het gebied in de vorm van toiletten, kranen en waterpompen. Zo realiseerde ze op een highschool me 4.000 leerlingen en 80 docenten voor toiletten en kranen om de handen te wassen.

Bij waterschap Velt en Vecht heeft Elly voor stichting Msele meerdere presentaties gegeven en meegewandeld bij Wandelen voor water. Daarin vertelde ze over de ervaringen die ze had opgedaan in Ethiopië. Altijd enthousiast, betrokken en oprecht. De voorlichting heeft bijgedragen aan nieuwe donateurs en succesvolle acties.

Voor stichting Msele heeft ze de afgelopen 15 jaar de volgende projecten uitgevoerd: AdiGedi, aanleggen waterleiding en openbaar toilet; AbiAdi, toiletten en handwasplaatsen bij highschool, in een van de armste gebieden van Ethiopië voor 4.000 leerlingen en 80 docenten. Extra toiletvoorzieningen plus bewatering tuintjes met restwater; Melfa, aanleggen van een waterput; Noord-Ethiopië, aanleggen waterleiding van bron in de rotsen naar gezinnen.