Ga naar de inhoud

Meander wandelt voor Water

Op Wereld Waterdag, 22 maart 2023, heeft groep 7 van de Meander in Nijverdal gewandeld voor water. 26 leerlingen, hun juffen en de bestuursleden van Stichting Msele liep een route door de wijk en langs de rivier de Regge. Met natuurlijk een rugzak gevuld met flessen water. Voor deze wandeling werden de kinderen gesponsord, en de opbrengst was voor St. Msele. Die gaat daarmee een project helpen op gebied van watervoorzieningen in Afrika. De totale opbrengst was € 455,–

De kinderen konden op deze manier ervaren hoe het is voor een kind in Afrika die dagelijks een vergelijkbare tocht moet maken om aan drinkwater te komen. De kinderen waren onder de indruk wat een impact dit heeft op je leven. En zij waren dankbaar en blij dat wij hier in Nederland het zo goed hebben.

De leerlingen hadden goed hun best gedaan om de wandeling en doel te promoten. Er kwam zelfs een artikel in het weekblad van Nijverdal (https://www.hartvannijverdal.com/nieuws/algemeen/104416/groep-7-van-de-meander-wandelt-voor-water) Ook kon groep 7 op de aansluitende zondag in de kerk van Nijverdal vertellen over hun wandeling en de ervaringen over het belang van water.

2 weken ervoor mochten we door middel van een gastles uitleg geven wat een Waterschap in Nederland doet en vertellen over het gebrek aan watervoorzieningen (drinkwater, douche, toilet) in Afrika.

We kijken terug op een mooie samenwerking met alle betrokkenen en danken een ieder voor hun inbreng.