Ga naar de inhoud

Wandelen voor Water op 9 mei 2018

Alle 180 leerlingen van basisschool De Groen uit Dedemsvaart wandelden op 9 mei voor water. Ze lieten zich sponsoren en hebben een prachtig bedrag opgehaald (€ 2398,50). De opbrengst wordt besteed aan waterputten in Gambia.

 Het was een zonnige dag 9 mei en de wandeling ging door Dedemsvaart. De oudere kinderen liepen naast de jongere leerlingen. In hun rugzak flessen met water. Zo ervaarden zij hoe het is om kilometers te lopen met een zware rugzak. In ontwikkelingslanden wandelen kinderen dagelijks voor drinkwater, in Nederland is dat gelukkig niet nodig. Schoon drinkwater halen we uit de kraan. Toen de leerlingen terug waren op school werd het water uit hun rugzak niet verspild. Zij besproeiden er de planten, struiken en bomen mee.

Een paar weken daarvoor heeft Elly van ’t Hul interactieve gastlessen gegeven. Zij kwam in gesprek met de leerlingen en liet foto’s en filmpjes zien. Door het ontwikkelingswerk wat ze al jaren doet, heeft ze veel kennis. De kinderen vonden het moeilijk voor te stellen dat water niet uit de kraan komt. Voor hen de normaalste zaak van de wereld.

Stichting Msele bedankt de leerlingen, leerkrachten, ouderwerkgroep, Elly van ‘t Hul en alle andere mensen die de wandeling mogelijk hebben gemaakt. Het geld maakt de aanleg van waterputten in Gambia mogelijk waardoor er dagelijks minder kinderen hoeven te wandelen voor water.