Ga naar de inhoud

Wandelen voor Water op 28 maart 2018

De wandeling was dit keer samen met de Rotary Clubs (Ambt) Almelo voorbereid. De opbrengst van de wandeling wordt ingezet voor het project ‘Konchi Water Project Ethiopië’. Dit project is aangedragen door de huisarts Dick Jungst van de Stichting Equator Medicare te Almelo. Daar onderhoudt de Rotary al jaren goede contacten mee. De heer Jungst heeft veel ervaring met werken en projecten in Afrika. Het bijeengebrachte bedrag wordt via een samenwerkingsovereenkomst met Wilde Ganzen verdubbeld.

Van alle benaderde scholen deed uiteindelijk het Letterveld als enige school mee met een groep van 22 leerlingen. Dick Jungst heeft daar een leuke gastles verzorgd aan een enthousiaste groep kinderen.

Op woensdag 28 maart verzamelden we rond 9.30 uur met drie mensen van de Rotary, twee bestuursleden van Msele, één leerkracht, één moeder en 22 leerlingen van het Letterveld bij het zwembad sportpark Haven Noordzijde in Almelo. De kinderen kregen een hartelijk welkom en vervolgens gingen we met z’n allen op pad. Het eerste stuk van de wandeling ging langs het kanaal Almelo – Nordhorn. Vervolgens ging de route door de Gravenallee en het Gravenbos.

Er was een zeer boeiende onderbreking op de melkveehouderij van de familie Schut. Daar kregen de kinderen tekst en uitleg van de boer en boerin over de melkrobot, de koeien, het kalveren en het voeren. Ook kregen de kinderen een traktatie. Na het bezoek was het nog maar een klein stukje terug langs het kanaal naar het zwembad. Aan het eind van de wandeling hadden met name de kleinere kinderen toch wel moeite met het sjouwen van 6 liter water in hun rugzak.

Bij terugkomst op het veld bij het zwembad werd de totale opbrengst bekend gemaakt en werden de flessen geleegd in het zwembad. De kinderen konden de flessen achterlaten; deze werden ingewisseld voor statiegeld voor het goede doel. Verder kregen de kinderen nog wat te drinken, wat fruit en een attentie van het zwembad.

De wandeling was een succes. Het weer was goed en de stemming was uitstekend. In totaal is er € 466,75 opgebracht. Stichting Msele verdriedubbelt dit bedrag.