Ga naar de inhoud

Zonneboilers Rundu (Namibië)

Stichting Kapande, met roots in Vriezenveen, heeft stichting Msele gevraagd om (financieel) mee te helpen aan de bouw van een trainingcentrum in Rundu.

Er is een stuk grond met een klein compleet te renoveren huisje erop gekocht in Rundu, de hoofdstad van Kavango in het uiterste Noorden van Namibië (aan de grens met Angola). Dit huis moet in de toekomst dienen als een trainingsbasis maar ook als een basis om de kleine dorpjes in Kavango te bereiken. Naast een hoofdgebouw voor de activiteiten zullen er 12 slaapkamers worden gerealiseerd.

Het doel is om een wijkcentrum te gaan bouwen op dit stukje grond. Vanuit dit wijkcentrum zullen, wanneer er voldoende middelen zijn om eea op te starten, de volgende activiteiten georganiseerd worden: 

  • Training betreffende goede voeding en een gezond leven
  • Training voor zwangere tieners
  • Training in de juiste opvoeden van kinderen.
  • Beroepstrainingen zoals naaldwerk training en agrarische training
  • Jeugd clubs en jeugdkampen

Naast het aspect van training wil Stichting Kapande ook bijdragen aan het creëren van banen. Dit vooral op agrarisch gebied en visteelt. Namibië is een woestijnland maar juist in Kavango valt er meer regen dan in andere gedeeltes van het land. Akkerbouw en visteelt zijn gebieden waarin groei mogelijk is en wij geloven dat als de mogelijkheden hiervoor zijn gecreëerd, mensen hier zeker gebruik van zullen maken waardoor gezinnen zelfvoorzienend zullen worden.

Stichting Msele zal binnen dit totale project het sanitair (douch/toilet) en de zonneboilers financieren.

Uitvoering

Stichting Kapande Stichting Kapande

Kosten van het project

De aanleg van de zonneboilers en het sanitair is begroot op € 10.350,–

Status van het project

Het ontwerp is gereed. Men is nu bezig met de verdere voorbereidingen, o.a. de laatste financiering. Planning is om in 2023 te starten met de bouw.